Комп'ютерна Академія IT Step - повноцінна IT-освіта для дорослих і дітей. Ми навчаємо з 1999 року. Авторські методики, викладачі-практики, 100% практичних занять.

Ви використовуєте застарілий браузер!

Ваш браузер Internet Explorer, на жаль, є застарілим. Ця версія браузеру не підтримує багато сучасних технологій, тому деякі функції сайту можуть працювати з помилками. Рекомендуємо переглядати сайт за допомогою актуальних версій браузерів Google Chrome, Safari, Mozilla Firefox, Opera, Microsoft Edge

ШАГ логотип

Як впливає на навчання та досягнення самооцінка?

06.05.2020

628 переглядів

Анна Демченко

Практичний психолог Малої Комп'ютерної Академії ШАГ

Командний тренер, бізнес - коуч, психолог (по методикам арт-терапії).

Супервізор Київської Школи практичного коучингу Equilibrium.

Спікер фестивалей (педагогічних, коучингових, психологічних).

 

За останні 6 років:

більш ніж 600 проведених тренінгів;

більше ніж 200 проведених коуч-сесій;

більше ніж 60 коучингових зустрічей як супервізор.

 

Люблю, коли люди посміхаються!

 

 

САМООЦІНКА

 

Запрошую вас до дискусії на тему: " Як впливає на навчання та досягнення самооцінка?".

 

Спочатку невеличкий тест: напишіть, будь ласка, 3 сфери вашого життя (наприклад: родина, робота/навчання, особисте захоплення/хобі).

Питання: наскільки ви впевнені в собі в кожній сфері життя від 1 до 10?

Якщо ви відповіли, перед вами три цифри.

 

Чим більше розбіжність між значенням цифр, тим більше ваша самооцінка залежить від обставин та інших людей.

Якщо цифри однакові, 5 або менше ніж 5 - це вказує на занижену самооцінку.

Якщо цифри однакові і більше ніж 5 - цей варіант не має однозначного рішення: або самооцінка адекватна, або завищена.

 

Сподіваюсь, тест вас потішив та розвеселив. Звісно, неможливо оцінити реальну самооцінку по одному тесту, але можна розставити акценти.

Ми взяли тільки три сфери життя, а якщо взяти 10 ?

Саме збалансована самооцінка дає відчуття впевненості та незалежності.

 

Самооці́нка (із словника) - елемент самосвідомості, що характеризується емоційно насиченими оцінками самого себе як особи, власних здібностей, етичних якостей і вчинків.

 

Так який зв'язок наша тема має з навчанням або досягненнями?

 

Самооцінка тісно пов'язана з рівнем намагань, цілей, які людина перед собою ставить.

 

Адекватна самооцінка дозволяє людині правильно співвідносити свої сили із завданнями різної складності і з вимогами тих, що оточують.

 

Неадекватна (завищена або занижена) самооцінка деформує внутрішній світ особи, спотворює її мотиваційна і емоційно-вольова сфери і тим самим перешкоджає гармонійному розвитку.

 

"Уникайте тих, хто намагається підірвати вашу віру в себе. Велика людина, навпаки, вселяє почуття, що ви можете стати великим".

Марк Твен.

 

Чому одні студенти не бояться поставити питання, коли щось незрозуміло в групі? А інші мовчать.

 

Чому одні фахівці не бояться стукати в усі двері і презентувати свою майстерність? Знаходять цікаву та високооплачувану роботу.

А інші розказують про те, що не той час, не той вік, не ті якості і кому, взагалі, потрібен такий фахівець?

Як збалансувати свою самооцінку?

Вправа для всієї родини.

Кожен пише на аркуші паперу 10 якостей характеру за що він поважає себе.

А потім, на інших аркушах по 10 якостей за що він поважає кожного члена родини: маму, тата, брата, сестру.

Останній етап. Заварити запашного чаю і запросити всю родину до обговорення.

Всі якості зачитують вголос і аналізують, можна сміятись і обіймати один одного!

 

Бажаю адекватного сприйняття !

Бажаю з задоволенням навчатись, працювати та досягати своєї мети!

 

"Не запитуй себе, що потрібно світові; запитуй себе, що відроджує тебе до життя; йди і роби це, тому що світ потребує людей відроджених до життя". Гіл Бейлі.

Моя улюблена цитата з книги" Дике серце. Таємниця чоловічої душі"

Джон Елдридж.



Автор:

Редакція Компьютерної Академії IT Step

Дизайн

3D візуалізатор - професія майбутнього

Сучасний світ став візуальним, а тривимірна візуалізація – невід'ємною частиною нашої епохи. Пам'ятаєте останній раз, коли ви бачили реалістичне зображення будівлі, інтер'єру або продукту до його створення? Це була 3D візуалізація, і вона грає велику роль у нашому житті. 3D візуалізатор – це той, хто створює цю магію.

Сучасний світ став візуальним, а тривимірна візуалізація – невід'ємною частиною нашої епохи. Пам'ятаєте останній раз, коли ви бачили реалістичне зображення будівлі, інтер'єру або продукту до його створення? Це була 3D візуалізація, і вона грає велику роль у нашому житті. 3D візуалізатор – це той, хто створює цю магію.   Мистецтво 3D візуалізації проникає у багато сфер нашого життя. Від архітектури і дизайну інтер'єру до реклами та промислового проектування – скрізь можна знайти сліди роботи 3D візуалізаторів. Ми розглянемо, які завда

ШАГ логотип

Soft-skills

Як знайти роботу junior спеціалісту без досвіду роботи

Пошук роботи для фахівців у сфері інформаційних технологій завжди залишається актуальним питанням. Безліч новачків, які мають певні знання та навички в IT, стикаються із завданням: як розпочати кар'єру, не маючи досвіду роботи. Ринок IT надає безліч можливостей для джунів, які прагнуть застосувати знання на практиці.

Пошук роботи для фахівців у сфері інформаційних технологій завжди залишається актуальним питанням. Безліч новачків, які мають певні знання та навички в IT, стикаються із завданням: як розпочати кар'єру, не маючи досвіду роботи. Ринок IT надає безліч можливостей для джунів, які прагнуть застосувати знання на практиці.   Однак, незважаючи на потребу компаній у нових спеціалістах, пошук роботи для junior'ів без досвіду може стати певним викликом при конкуренції з досвідченішими кандидатами. Також, не завжди просто зрозуміти, які компетенції

ШАГ логотип

Soft-skills

10 кращих технік тайм-менеджменту для айтішника

Ефективне управління часом є однією з ключових навичок, необхідних айтішникам для успішної роботи в швидкому та динамічному світі інформаційних технологій. В індустрії, де терміни жорсткі, проекти багатозадачні, а вимоги до продуктивності високі, уміння ефективно планувати, організовувати та контролювати свій час стає невід'ємною частиною успіху.

Ефективне управління часом є однією з ключових навичок, необхідних айтішникам для успішної роботи в швидкому та динамічному світі інформаційних технологій. В індустрії, де терміни жорсткі, проекти багатозадачні, а вимоги до продуктивності високі, уміння ефективно планувати, організовувати та контролювати свій час стає невід'ємною частиною успіху.   У нашій статті ми представимо вам 10 найкращих технік тайм-менеджменту, спеціально підібраних для айтішників. Ви дізнаєтеся про різні стратегії, які допоможуть вам оптимізувати використ�

ШАГ логотип

SMART - цілі: найкращий помічник у плануванні для програмістів

Для успіху у програмуванні потрібні не тільки технічні навички, а й уміння ефективно керувати своїми завданнями та цілями. У цій статті ми поринемо у світ SMART-цілей та розглянемо, як програмісти можуть використовувати цей підхід для підвищення продуктивності та професійного розвитку.

Для успіху у програмуванні потрібні не тільки технічні навички, а й уміння ефективно керувати своїми завданнями та цілями. У цій статті ми поринемо у світ SMART-цілей та розглянемо, як програмісти можуть використовувати цей підхід для підвищення продуктивності та професійного розвитку.   Знайомство з концепцією SMART-цілей SMART - це акронім, який описує основні характеристики ефективної мети: Specific (конкретна), Measurable (вимірна), Achievable (досяжна), Relevant (пов'язана з поточними завданнями та цілями) та Time-bound (обмежена за часом). Кожен із цих аспектів �

ШАГ логотип

IT STEP SCHOOL

Ви мрієте, щоб ваша дитина з усмішкою йшла на уроки? Якщо відповідь ТАК - IT’S SCHOOL саме для вас!?

Детальніше

Цей сайт використовує Cookies

Політика конфіденційності