Комп'ютерна Академія IT Step - повноцінна IT-освіта для дорослих і дітей. Ми навчаємо з 1999 року. Авторські методики, викладачі-практики, 100% практичних занять.

Ви використовуєте застарілий браузер!

Ваш браузер Internet Explorer, на жаль, є застарілим. Ця версія браузеру не підтримує багато сучасних технологій, тому деякі функції сайту можуть працювати з помилками. Рекомендуємо переглядати сайт за допомогою актуальних версій браузерів Google Chrome, Safari, Mozilla Firefox, Opera, Microsoft Edge

ШАГ логотип

ТОП-5 питань на співбесіді

15.04.2020

1646 переглядів

Наталія Зіміна - HR- менеджер Комп'ютерної Академії ШАГ м.Житомир.

Про себе: специаліст-практик з досвідом роботи більше 15 років, а саме  HR в ИТ більше 3-х років.

Моє головне захоплення - це моя робота, як не нудно це прозвучить. Мені дуже пощастило, що

я люблю те що роблю, працюю в міжнародній компанії поряд з цікавими людьми.

У вільний час багато читаю та люблю подорожувати - це допомагає краще пізнати світ

та розкрити свій внутрішній потенціал

Улюблений вираз: Обери собі роботу до душі, і тобі не доведеться працювати жодного дня у своєму житті (Конфуцій)

 

 ТОП-5 питань на співбесіді

 

1. Розкажіть про себе.

 Ваша розповідь не повинна  повторювати опис вашого резюме. Ваше перше представлення створює у інтерв'юера і перше враження про вас, і від вас залежить в кращу або в гіршу сторону. Не забувайте, що у вас "не буде другого шансу справити перше враження".

Приклад розповіді про себе на позицію "Маркетолог"

 "Я можу описати себе в трьох словах: стратег, аналітик і організатор.

Девіз мого життя : ніколи не здаватися! Зараз моєю метою є отримання роботи у вашій компанії, і я вже дуже близький до її здійснення. Упевнений, що мій п'ятирічний досвід роботи в маркетингу в міжнародних компаніях дозволили мені накопити необхідні знання у своїй професійній області, які я успішно зможу застосувати на посаді у вашій компанії. Умію приймати рішення і нести відповідальність за узяті на себе зобов'язання.

Завдяки умінню працювати в команді і в режимі багатозадачності, а також наявності таких якостей, як цілеспрямованість і орієнтованість на досягнення високих результатів, я зможу внести свій значимий внесок у розвиток компанії. Самостійно вирішую усі поточні робочі питання, запобігаю виникненню критичних ситуацій.

 

2. Чому ви пішли з попереднього місця роботи? Чому шукаєте нову роботу зараз?

 Питання, які ставлять у безвихідь будь-якого непідготовленого претендента.

Що робити? Назвіть одну позитивну причину, що пояснює, чому ви вирішили піти з роботи і рухатися далі. А потім плавно перейдіть до розповіді про те, який вклад ви можете внести в компанію, обійнявши посаду, на яку ви претендуєте.

 Приклад:

На початку року компанія зіткнулася з економічними проблемами, і керівництву довелося скоротити деякі позиції, і я була один з п'яти нещодавно найнятих співробітників в моєму відділі, кого торкнулися ці зміни. Я горджуся роботою, яку я виконала там. Я отримала багато позитивних відгуків про свою роботу від керівника і досі продовжую спілкуватися зі своїми колегами.

 

3. Які ваші сильні сторони?

Це ваш шанс перетворити відповідь на це питання у вашу хвилину слави. Доведіть, що ви найкращий серед рівних.

Приклад відповіді на посаду Проджакт-менеджер

Умію створювати потрібні, корисні і зручні продукти: пишу код, роблю дизайн, проводжу аналіз. Я людина, якій можна повністю довірити рішення. Ви отримуєте проджакт-менеджера і відмінного розробника, який любить писати код і залишатися на пульсі технологій. Продумую усі дрібниці, легко розбираю найскладніші проблеми, проводжу детальний аналіз, намагаюся поліпшити кожен аспект. Тому спочатку роблю все якісно і швидко.

 

4. Які ваші слабкі сторони?

Питання, яке може звести нанівець усі ваші попередні відповіді, якщо ви заздалегідь не знатимете відповідь. Забудьте про відповіді такого плану : "Я надто багато працюю", "Я - перфекціоніст" і т. д. Перетворіть свою відповідь на сильну сторону. Виберіть приклади, які допоможуть вам вийти "сухими" з води, - признатися у своїх слабкостях і не втратити при цьому особу.

Розкажіть, як плануєте її розвивати. Наприклад, Я не дуже добре програмую і розбираюся в мовах програмування. Попри те, що в сферу обов'язків керівника продуктів не входить уміння писати код, проте, я зараз працюю над підвищенням цієї навички, щоб ефективніше взаємодіяти з командою розробників.

 

5. Назвіть 5 особистих якостей, які характеризують вас найбільше.

Не плутайте це питання з питанням про сильні сторони, в якому фокус необхідно робити на професійних компетенціях (досвіді, навичках, знаннях, освіті). Для відповіді на питання про особисті якості виберіть зі списку 5 якостей, які найбільш цінуються у вашій професії.

Лідерство - уміння вести за собою і настроїти команду на досягнення, сприяти зростанню людей в команді, створювати умови постійного пошуку і реалізації інноваційних рішень.

Уміння працювати в команді - здатність працювати разом з іншими колегами, уміння ефективно організувати роботу команди.

Комунікативність - уміння встановлювати тривалі довірчі взаємовідносини з партнерами/колегами; уміння знаходити підхід до людей з самим різним життєвим досвідом і пріоритетами.

Стратегічне мислення - уміння "бачити мету", сформулювати довгострокове бачення, "відсікти непотрібне" і сконцентрувати зусилля і ресурси на ключових діях; уміння приймати правильні рішення на базі якісного аналізу.

 

  • На першій співбесіді вам обов'язково поставлять ці питання. У разі, якщо ваші відповіді виявляться такими, що відповідають і будуть правильно інтерпретовані HR- менеджером, ви отримаєте запрошення на другий етап. Якщо ви дасте відповідь хоч би на одне з таких питань невірно, ви зійдете з дистанції, поступившись місцем підготовленішому кандидатові. Тому, складіть відповіді на найскладніші для вас питання у письмовій формі і потренуйтеся напередодні співбесіди. Тільки так ви зможете бути на декілька кроків попереду своїх конкурентів. Що вас чекає далі? Після того, як ви пройдете першу відсіваючу співбесіду, вас чекає другий складніший етап - компетенционное співбесіда. Але, хороша новина полягає в тому, що до питань по компетенціях також можна підготуватися заздалегідь. І не забувайте, реальна майстерність вимагає негайних дій!


Автор:

Редакція Компьютерної Академії IT Step

Дизайн

3D візуалізатор - професія майбутнього

Сучасний світ став візуальним, а тривимірна візуалізація – невід'ємною частиною нашої епохи. Пам'ятаєте останній раз, коли ви бачили реалістичне зображення будівлі, інтер'єру або продукту до його створення? Це була 3D візуалізація, і вона грає велику роль у нашому житті. 3D візуалізатор – це той, хто створює цю магію.

Сучасний світ став візуальним, а тривимірна візуалізація – невід'ємною частиною нашої епохи. Пам'ятаєте останній раз, коли ви бачили реалістичне зображення будівлі, інтер'єру або продукту до його створення? Це була 3D візуалізація, і вона грає велику роль у нашому житті. 3D візуалізатор – це той, хто створює цю магію.   Мистецтво 3D візуалізації проникає у багато сфер нашого життя. Від архітектури і дизайну інтер'єру до реклами та промислового проектування – скрізь можна знайти сліди роботи 3D візуалізаторів. Ми розглянемо, які завда

ШАГ логотип

Soft-skills

Як знайти роботу junior спеціалісту без досвіду роботи

Пошук роботи для фахівців у сфері інформаційних технологій завжди залишається актуальним питанням. Безліч новачків, які мають певні знання та навички в IT, стикаються із завданням: як розпочати кар'єру, не маючи досвіду роботи. Ринок IT надає безліч можливостей для джунів, які прагнуть застосувати знання на практиці.

Пошук роботи для фахівців у сфері інформаційних технологій завжди залишається актуальним питанням. Безліч новачків, які мають певні знання та навички в IT, стикаються із завданням: як розпочати кар'єру, не маючи досвіду роботи. Ринок IT надає безліч можливостей для джунів, які прагнуть застосувати знання на практиці.   Однак, незважаючи на потребу компаній у нових спеціалістах, пошук роботи для junior'ів без досвіду може стати певним викликом при конкуренції з досвідченішими кандидатами. Також, не завжди просто зрозуміти, які компетенції

ШАГ логотип

Soft-skills

10 кращих технік тайм-менеджменту для айтішника

Ефективне управління часом є однією з ключових навичок, необхідних айтішникам для успішної роботи в швидкому та динамічному світі інформаційних технологій. В індустрії, де терміни жорсткі, проекти багатозадачні, а вимоги до продуктивності високі, уміння ефективно планувати, організовувати та контролювати свій час стає невід'ємною частиною успіху.

Ефективне управління часом є однією з ключових навичок, необхідних айтішникам для успішної роботи в швидкому та динамічному світі інформаційних технологій. В індустрії, де терміни жорсткі, проекти багатозадачні, а вимоги до продуктивності високі, уміння ефективно планувати, організовувати та контролювати свій час стає невід'ємною частиною успіху.   У нашій статті ми представимо вам 10 найкращих технік тайм-менеджменту, спеціально підібраних для айтішників. Ви дізнаєтеся про різні стратегії, які допоможуть вам оптимізувати використ�

ШАГ логотип

SMART - цілі: найкращий помічник у плануванні для програмістів

Для успіху у програмуванні потрібні не тільки технічні навички, а й уміння ефективно керувати своїми завданнями та цілями. У цій статті ми поринемо у світ SMART-цілей та розглянемо, як програмісти можуть використовувати цей підхід для підвищення продуктивності та професійного розвитку.

Для успіху у програмуванні потрібні не тільки технічні навички, а й уміння ефективно керувати своїми завданнями та цілями. У цій статті ми поринемо у світ SMART-цілей та розглянемо, як програмісти можуть використовувати цей підхід для підвищення продуктивності та професійного розвитку.   Знайомство з концепцією SMART-цілей SMART - це акронім, який описує основні характеристики ефективної мети: Specific (конкретна), Measurable (вимірна), Achievable (досяжна), Relevant (пов'язана з поточними завданнями та цілями) та Time-bound (обмежена за часом). Кожен із цих аспектів �

ШАГ логотип

IT STEP SCHOOL

Ви мрієте, щоб ваша дитина з усмішкою йшла на уроки? Якщо відповідь ТАК - IT’S SCHOOL саме для вас!?

Детальніше

Цей сайт використовує Cookies

Політика конфіденційності